Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Speciální smluvní podmínky „Deník Slevový týden 2019“

VLTAVA LABE MEDIA a.s. speciální smluvní podmínky pro  projekt „Deník Slevový týden 2019“ (dále jen ,,Podmínky“)

1.              Obecná ustanovení
1.1 Pro účely těchto Podmínek se pod dále uvedenými pojmy rozumí následující:
Vydavatel:
VLTAVA LABE MEDIA a.s., IČO: 01440578, se sídlem U Trezorky 921/2, Jinonice, 158 00 Praha 5, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 18970.
Partner:
klient Vydavatele, s provozovnou umístěnou na území České a Slovenské republiky, jehož přesné označení je uvedeno v Objednávce a který se účastní Projektu Vydavatele.
Agentura:    
mediální zástupce Partnera, jehož přesné označení je uvedeno v Objednávce, kterou Agentura podepisuje za Partnera, popř. spolu s Partnerem. Agentura je na základě samostatné smlouvy uzavřené s Partnerem oprávněna Partnera zastupovat v oblasti marketingu a PR.
Objednávka: 
smluvní dokument v písemné formě vystavený Vydavatelem obsahující specifikaci plnění Partnera (příp. Agentury) poskytovaného v rámci Projektu.
Periodika:
tištěné a online periodika Vydavatele (podle specifikace uvedené v Objednávce).
Kupující:            
každý, kdo v průběhu Projektu, tedy ve dnech 7.–13.10.2019, předloží v provozovně Partnera kartu Deník Slevový týden a uskuteční nákup.
Projekt: 
Vydavatelem organizovaná nákupní akce nazvaná Deník Slevový týden, která proběhne ve dnech 7.–13.10.2019. Podstatou projektu je nabídnout Kupujícím možnost zvýhodněného nákupu u vybraných obchodníků účastnících se Projektu, kteří Kupujícím poskytnou předem konkrétně stanovenou slevu/dárek/službu. Cílem Projektu z pohledu Vydavatele a Partnera je podpora prodeje výrobků a služeb Partnera.
 1.2 Veškeré vztahy mezi Vydavatelem a Partnerem, které nejsou těmito Podmínkami upraveny, se řídí příslušnými právními předpisy platnými na území České republiky, zejména zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a Všeobecnými smluvními podmínkami Vydavatele uveřejněnými na https://www.vlmedia.cz/podminky (dále jen ,,Všeobecné smluvní podmínky Vydavatele“).


2.              Předmět Podmínek
2.1 Tyto Podmínky upravují práva a povinnosti Vydavatele a Partnera a/nebo Agentury při poskytování plnění v rámci realizace Projektu.
2.2 Tyto Podmínky jsou závazné pro všechny Partnery a/nebo Agentury, kteří svým podpisem připojeným k Objednávce vyjádří souhlas s údaji a podmínkami uvedenými v Objednávce, v těchto Podmínkách a ve Všeobecných smluvních podmínkách Vydavatele. Podpisem Objednávky ze strany Vydavatele a Partnera a/nebo Agentury dochází k uzavření smlouvy, jejímž předmětem je závazek každé ze smluvních stran poskytnout plnění specifikované v Objednávce a těchto Podmínkách („Smlouva“).
2.3 Partner a/nebo Agentura není oprávněn Objednávku přijmout s jakýmikoli svými doplňky nebo výhradami; takové přijetí se považuje za její odmítnutí.
2.4 Vydavatel si vyhrazuje právo rozhodnout o účasti Partnera a/nebo Agentury v Projektu. Vydavatel je oprávněn odmítnout účast Partnera a/nebo Agentury v Projektu z jakéhokoliv důvodu, zejména při naplnění kapacity Projektu.


3.              Práva a povinnosti Vydavatele
3.1 Vydavatel se zavazuje:
a)                       Propagovat Projekt ve vybraných Periodikách Vydavatele a v rámci reklamních kampaní na Projekt v (na) jiných médiích.
b)                       Poskytnout Partnerovi dle odst.5.1. těchto Podmínek prostor pro slevovou nabídku a inzerci o velikosti dle konkrétně vybraného balíčku Partnerem a specifikované v Objednávce. Umístění slevové nabídky záleží na Vydavateli. Dále Vydavatel může uveřejnit na speciální microsite Projektu seznam provozoven Partnera, ve kterých Projekt probíhá (včetně adres a otevírací doby). Provozovnami se pro účely těchto Podmínek rozumí též provozovny obchodního řetězce, lékáren nebo jiných provozoven, se kterými Partner uzavřel smlouvu za účelem účasti Partnera v Projektu
c)                       Zajistit zpracování grafické podoby slevové nabídky Partnera dle odst. 3.1. písm. b), těchto Podmínek, a to dle makety Projektu. Logo, typ písma a/nebo „firemní barvy“ Partnera nemohou být použity jako součást grafického návrhu a Vydavatel není povinen je v prezentaci použít. Vydavatel grafickou podobu zpracování slevové nabídky na odsouhlasení Partnerovi neposílá.
d)                       Dodat Partnerovi propagační materiály s logem Projektu pro propagaci Projektu, a to pro provozovny Partnera, ve kterých bude Projekt probíhat. Vydavatel dodá na adresu centrály Partnera, případně jinam dle dohody Partnera a Vydavatele, promo materiály (plakáty, samolepky), které Partner na vlastní náklady rozešle do svých provozoven, ve kterých bude Projekt probíhat.
3.2 Vydavatel disponuje veškerými právy a oprávněními vztahujícími se k Projektu, bez kterých by nebylo možné ze strany Vydavatele nebo Partnera a/nebo Agentury naplnit účel spolupráce v rámci Projektu. Jedná se zejména o právo užívat logo a využívat veškeré reklamní plochy pronajaté Vydavatelem za účelem propagace Projektu.
 

4.              Práva a povinnosti Partnera
4.1 Partner je povinen:
a)                       Dodat Vydavateli grafické podklady pro zpracování prezentace Partnera (logo v tiskové kvalitě 300 DPI, text s kompletní nabídkou a kompletní seznam adres všech provozoven Partnera, ve kterých bude Projekt probíhat, včetně otevírací doby), a to nejpozději 2 dny po uzavření Smlouvy.  
b)                       Pokud Partner nedodá Vydavateli grafické podklady řádně (tj. takovým způsobem, v takovém formátu a takových parametrů, jak uvádějí tyto Podmínky a příslušné technické specifikace) a včas, není Vydavatel povinen prezentaci Partnera poskytnout a prezentaci Partnera uveřejnit. Pokud Vydavatel z důvodu prodlení Partnera s dodáním podkladů určitou plochu Partnerovi neposkytne a prezentaci Partnera na této ploše neuveřejní, je oprávněn na Partnerovi požadovat smluvní pokutu dle odst. 7.1. těchto Podmínek.
c)                       Umístit v provozovnách Partnera viditelně promo materiály propagující Projekt, které mu předá Vydavatel, konkrétně samolepku/poster na sklo do výlohy provozoven, a to po dobu celkem 14 dní před zahájením Projektu a po celou dobu trvání Projektu až do jeho skončení.
d)                       Poskytnout Kupujícímu v průběhu Projektu, tj. v období 7.–13.10.2019, včetně, při návštěvě provozovny (provozoven) Partnera, který se prokáže slevovou kartou Deník Slevový týden (v případě eshopu slevovým kódem na slevové nabídce), plnění uvedené na slevové nabídce uveřejněné v periodikách vyznačených na Objednávce. Partner není oprávněn svévolně měnit, nebo dokonce zrušit po dobu trvání Projektu slíbené plnění poskytované Kupujícímu.
e)                       Dodržet ve dnech 7.–13.10.2019, včetně otevírací dobu provozovny obvyklou pro tyto dny, kterou je povinen předem oznámit Vydavateli a která je uveřejněna v adresáři Partnerských provozoven, popř. otevírací dobu prodloužit, nikoliv však zkrátit.
f)                        V případě, že z důvodu vyčerpání zásob nebude moci Partner poskytnout Kupujícímu slíbené plnění, je povinen poskytnout plnění jiné, co nejpodobnější původnímu, a to minimálně ve stejné nebo vyšší hodnotě, jako bylo plnění původní. Pokud to bude možné, dá Partner v takovém případě Kupujícímu vybrat z několika variant náhradního plnění.
g)                       Oznámit Vydavateli úspěšnost podpory prodeje, zejména sdělením údaje, kolik zákazníků provozovny či e-shopu splnilo podmínky uvedené na slevové nabídce a to nejpozději 14 dnů po skončení Projektu. Údaje se sdělují obchodnímu zástupci Vydavatele.
h)                       Poskytnout Kupujícímu minimální slevu ve výši 10 % nebo dárek odpovídající poskytnuté slevě (podléhá schválení Vydavatele) a v případě platby kartou hl. partnera poskytnout dodatečnou slevu nebo dárek odpovídající poskytnuté slevě (podléhá schválení Vydavatele) pro držitele této karty. Odchylka od výše slev je možná pouze na základě písemné dohody obou Vydavatele a Partnera a/nebo Agentury.
4.2 Partner se tímto výslovně zavazuje zajistit, aby po celou dobu konání Projektu, tj. ve dnech 7.–13.10.2019, včetně, neprobíhala v provozovnách Partnera uvedených v seznamu provozoven žádná jiná propagační či marketingová akce, která by formou poskytování slev a/nebo dárků a/nebo podobných výhod podporovala prodej výrobků a služeb Partnera a/nebo výrobků a služeb třetích osob. Výjimečně, zejména při doprodeji staré kolekce, při delší dobu trvajících akcích pro stálé či klubové zákazníky (držitele zákaznických slevových karet apod.) (‚Jiné akce‘), může po předchozím písemném oznámení Vydavateli a jeho písemném souhlasu Partner slevy v době konání Projektu poskytovat, to však pouze za podmínky, že:
a)                       Kupujícímu poskytne plnění, jehož hodnota bude součtem plnění poskytnutého v rámci Jiné akce a plnění poskytnutého na základě těchto Podmínek (tj. například poskytne nejprve slevu dle podmínek Jiné akce a z takto zlevněného zboží poskytne další slevu v rámci Projektu nebo ke zboží zlevněnému v rámci Projektu poskytne další výhodu/dárek dle podmínek Jiné akce), nebo
b)                       Kupujícímu poskytne na základě těchto Podmínek (tj. v rámci Projektu) plnění, jehož hodnota bude vždy vyšší než hodnota plnění poskytovaného v rámci Jiné akce.
4.3 V případě Objednávky, která je podepsána Partnerem i Agenturou, nebo pouze Agenturou, se má za to, že Agentura je oprávněna Partnera při realizaci Projektu zastupovat ve všech záležitostech. Rozdělení kompetencí a odpovědnosti mezi Agenturu a Partnera za plnění závazků plynoucích z těchto Podmínek a Objednávky, resp. Smlouvy je jejich interní záležitostí. Ve vztahu k Vydavateli odpovídají za plnění závazků plynoucích z těchto Podmínek a Objednávky, resp. Smlouvy Partner a Agentura společně a nerozdílně.  


5.              Práva spojená s Projektem
5.1 Projekt je duševním vlastnictvím Vydavatele, který si vyhrazuje k Projektu veškerá práva. Bez předchozího písemného souhlasu Vydavatele není nikdo oprávněn využívat Projekt, zejména není oprávněn kopírovat, napodobovat či jinak používat propagační materiály propagující Projekt, kopírovat vizuály dodané Vydavatelem nebo použít logo Projektu.
5.2 Veškeré informace a údaje týkající se Projektu, které nejsou dle těchto Podmínek výslovně určeny k publikaci či ke zpřístupnění třetím osobám, a informace týkající se Podmínek,  a Objednávky, resp. Smlouvy mezi Vydavatelem a Partnerem a/nebo Agenturou jsou předmětem obchodního tajemství Vydavatele.
5.3 Partner a/nebo Agentura se na základě Smlouvy zavazuje, že podobu propagačních materiálů propagujících Projekt nebo podobu prezentací Projektu, které mu budou dodány ze strany Vydavatele, neposkytne třetí osobě ani nezpřístupní veřejnosti dříve, než k tomu bude dle těchto Podmínek a Smlouvy oprávněn.
5.4 Partner a/nebo Agentura uděluje Vydavateli oprávnění užít údaje poskytnuté dle těchto Podmínek pro své marketingové a propagační účely.


6.              Odměna, platební podmínky
6.1 Partner a/nebo Agentura je povinna zaplatit Vydavateli za poskytnutý inzertní prostor a za další formy propagace poskytnuté na základě těchto Podmínek a Objednávky, resp. Smlouvy odměnu uvedenou v Objednávce plus příslušnou zákonnou DPH.
6.2 Odměna dle odst. 6.1 těchto Podmínek je splatná na základě faktury Vydavatele, bezhotovostním převodem na bankovní účet Vydavatele uvedený ve faktuře.


7.              Smluvní pokuta
7.1 Poruší-li Partner závazky uvedené v odst. 4.1 písm. a) až g) a v odst. 4.2 těchto Podmínek, je Partner a/nebo Agentura povinna zaplatit Vydavateli smluvní pokutu ve výši 5.000,- Kč za každé jednotlivé porušení některého z uvedených závazků.
7.2 Poruší‐li Partner závazky uvedené v odst. 4.1 písm. h) těchto Podmínek, je Partner a/nebo Agentura povinna zaplatit Vydavateli smluvní pokutu ve výši 20.000,- Kč za každé jednotlivé porušení některého z uvedených závazků.
7.3 Partner (příp. Agentura) prohlašuje, že souhlasí s výší smluvních pokut dle odst. 7.1 a 7.2 těchto Podmínek, neboť si je vědom, že nesplnění jeho smluvních povinností je způsobilé poškodit dobré jméno a důvěryhodnost Vydavatele a tím negativním způsobem ovlivnit prodej Periodik Vydavatele.
7.4 Vznikem nároku či zaplacením smluvní pokuty ze strany Partnera a/nebo Agentury není dotčen nárok Vydavatele na odměnu uvedenou v Objednávce.
7.5 Smluvní pokuta je splatná bezhotovostním převodem na účet Vydavatele, a to do deseti dnů od doručení písemné výzvy k jejímu zaplacení Partnerovi.
7.6 Partner, příp. Agentura, bere na vědomí, že logo Projektu je ochrannou známkou a že je oprávněn tuto ochrannou známku použít jen k účelu a způsobem uvedeným v těchto Podmínkách a v Objednávce, resp. Smlouvě. Partner a/nebo Agentura se zavazuje dbát o to, aby ochranná známka nebyla nikdy použita znevažujícím způsobem ani způsobem, který by poškozoval nebo mohl poškodit dobrou pověst Vydavatele nebo jeho výrobků a služeb a Projektu. V případě porušení tohoto závazku Partnera a/nebo Agentury je Vydavatel oprávněn požadovat po Partnerovi a/nebo Agentuře a Partner a/nebo Agentura se zavazuje zaplatit Vydavateli smluvní pokutu ve výši 100.000,- Kč za každé jednotlivé porušení tohoto závazku Partnera a/nebo Agentury.
7.7 V případě prodlení Partnera a/nebo Agentury s úhradou odměny Vydavatele dle článku 6. těchto Podmínek, je Vydavatel oprávněn požadovat po Partnerovi a/nebo Agentuře a Partner a/nebo Agentura se zavazuje zaplatit Vydavateli na smluvní pokutu ve výši 0,5 % z dlužné částky za každý započatý den prodlení.


8.              Doba trvání a ukončení spolupráce
8.1 Spolupráce mezi Partnerem, příp. Agenturou, a Vydavatelem bude probíhat vždy po dobu nezbytně nutnou pro splnění veškerých povinností smluvních stran vyplývajících z Objednávky a z těchto Podmínek, resp. ze Smlouvy.
8.2 Smlouvu uzavřenou postupem dle odst. 2.2 těchto Podmínek lze vypovědět pouze z důvodů a  za podmínek stanovených zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník.
8.3 Smlouvu lze  ukončit pouze písemnou dohodou Vydavatele a Partnera a/nebo Agentury.
8.4 Pro případ, že by kterýkoli z účastníků Smlouvy porušil své povinnosti, vyplývající z těchto Podmínek nebo Objednávky, resp. Smlouvy, přičemž na tuto skutečnost byl upozorněn a závadný stav neodstranil ani v poskytnuté přiměřené lhůtě, nebo pro případ, že by kterýkoli z účastníků své povinnosti porušil podstatným způsobem, je druhá strana Smlouvy oprávněna jednostranně odstoupit od Smlouvy uzavřené postupem dle odst. 2.2 těchto Podmínek. Smlouva v tomto případě zaniká ke dni, v němž byl projev vůle oprávněné strany od smlouvy odstoupit doručen v písemné podobě druhé straně porušující své povinnosti.


9.              Náklady na plnění
9.1 Není-li v Objednávce nebo těchto Podmínkách uvedeno jinak, nese každá ze smluvních stran náklady, které jí vznikly s plněním podle Smlouvy.


10.           Další ujednání
10.1 Účastníci Smlouvy se zavazují poskytnout si vzájemně a včas veškeré informace a podklady, které jsou nezbytně nutné pro řádné a včasné plnění závazků plynoucích z těchto Podmínek a Objednávky, resp. Smlouvy. V záležitostech týkajících se Objednávky jsou oprávněny jednat za smluvní strany tyto kontaktní osoby:
za Vydavatele: obchodní zástupci
za Partnera: osoby uvedené v Objednávce vyplněné Partnerem (příp. Agenturou).
10.2 Pokud některý z účastníků Smlouvy předá druhé smluvní straně za účelem plnění povinností plynoucích z těchto Podmínek nebo Objednávky, resp. Smlouvy materiály, k nimž se vážou patenty, autorská práva či jiná práva obdobného charakteru, zůstávají mu tato práva zachována a nepřecházejí žádným způsobem na druhou smluvní stranu.
10.3 Účastníci Smlouvy se zavazují využívat informace získané od druhé smluvní strany v souvislosti s plněním Objednávky, pouze pro účely této Objednávky. Vydavatel prohlašuje, že Smlouva s Partnerem a/nebo Agenturou na základě Objednávka se uzavírá jako nevýhradní, tedy že Vydavatel má neomezené právo zvolit si další smluvní partnery pro Projekt.
10.4 Uplatněním jakýchkoli sankčních nároků dle těchto Podmínek a Objednávky, resp. Smlouvy (zejména nároků na úhradu smluvních pokut) není dotčeno právo oprávněného účastníka na náhradu škody způsobené druhou smluvní stranou.


11.           Závěrečná ustanovení
11.1 Ustanovení těchto Podmínek, jakož i Všeobecné smluvní podmínky Vydavatele, tvoří nedílnou součást každé Smlouvy uzavřené mezi Vydavatelem a Partnerem na základě Objednávky dle odst. 2.2 těchto Podmínek. V případě, že Objednávka obsahuje výslovné ujednání, které těmto Podmínkám odporuje, použije se přednostně výslovné ustanovení Objednávky, resp. Smlouvy.
11.2 Tyto Obchodní podmínky mohou být Vydavatelem kdykoli změněny. Případné změny Podmínek se však nijak nevztahují na Smlouvy uzavřené před účinností těchto změn.
11.3 V případě, že se kterékoliv ustanovení těchto Podmínek, či Smlouvy stane neplatným, neúčinným nebo nevymahatelným, nebude tím dotčena platnost a vymahatelnost ostatních ustanovení těchto Podmínek a Smlouvy. Strany se zavazují nahradit neplatné, neúčinné nebo nevymahatelné ustanovení ustanovením platným, vymahatelným a účinným, které svým obsahem a smyslem odpovídá nejlépe obsahu a smyslu ustanovení původního, které se stalo neplatným, neúčinným nebo nevymahatelným.
11.4 Tyto Podmínky se řídí českým právním řádem. Veškeré spory, které vzniknou z těchto Podmínek a Smlouvy, budou předloženy k rozhodnutí obecnému soudu Vydavatele.
11.5        Tyto Podmínky nabývají platnosti a účinnosti dnem jejich zveřejnění na internetových stránkách Vydavatele.