Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

120 tisíc lidí zpívalo s Deníkem koledy

15.12.2016
Na více než 800 místech se včera úderem 18. hodiny rozezněly koledy. Do šestého ročníku akce Česko zpívá koledy, kterou organizuje DENÍK spolu s Českým rozhlasem, se zapojilo 120 tisíc lidí.

„Největší sbor se sešel na pražském Staroměstském náměstí, kde zpívalo přibližně deset tisíc Pražanů. Těší nás, že každý rok s námi koledy zpívá víc a víc lidí a už se z toho stala pěkná adventní tradice," uvedl Roman Gallo, ředitel redakcí Deníků.

V 16.00 hodin akci odstartovala skupina Čechomor, která si na náměstí odskočila ze svého turné po České republice. Poté Pražanům zazpívali Josef Zoch, Jana Chládková a dětský pěvecký sbor při ZŠ Lyčkovo náměstí v Karlíně.

V 18.00 hodin nadešel čas pro zpívání koled, které si se skupinou Divokej Bill zazpívali moderátoři České televize. Zpívalo se šest koled - Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Vánoce, Vánoce přicházejí, Veselé vánoční hody a Pásli ovce valaši, jejichž texty vyšly včera jako příloha všech DENÍKŮ.

Kromě míst v celém Česku, zpívali naši krajané koledy ve stejný čas i v zahraničí například v Mnichově, v Madridu, v Istanbulu, v Athénách, v Miláně a na Velvyslanectví ČR při Svatém stolci v Římě.

Sedmý ročník projektu Česko zpívá koledy se bude konat příští rok 13. prosince a přihlásit se bude možné opět přes webové stránky www.ceskozpivakoledy.cz.

Česko zpívá koledy - PrahaZdroj: Redakce