Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA koupilo většinu v Regionální televizi CZ

18.4.2017
Vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA koupilo 70% podíl ve společnosti Regionální televize CZ, která provozuje celoplošný televizní program regionalnitelevize.cz. Dosavadní majitelka firmy Eva Stejskalová zůstává ve firmě jako CEO.

Regionalnitelevize.cz přináší divákům zprávy z politiky, ekonomiky, sportu, kultury atd. z českých, moravských a slezských regionů. Jedná se o jedinou celoplošnou televizi plně zaměřenou na dění v regionech, která zastřešuje nejpočetnější síť regionálních zpravodajských TV studií v České republice. Program regionalnitelevize.cz vysílá na všech platformách - na satelitu, v DVB-T, v kabelových sítíchi v IPTV na základě celoplošné televizní licence a jako jediná televize s regionálním obsahem je součástí televizního metrového měření realizovaného ATO.

„Naší vizí je, aby se vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA stalo partnerem číslo jedna pro každého, kdo hledá regionální informace nebo chce komunikovat a informovat v regionech. I z tohoto důvodu rozšiřujeme naši nabídku a vstupujeme do regionálních televizí. Regionální televize logicky zapadá do našeho portfolia. Těším se na spolupráci a věřím, že toto spojení pomůže rozvoji i našeho videoobsahu,"  uvedl k transakci Michal Klíma, předseda představenstva a generální ředitel VLTAVA LABE MEDIA.

Dosavadní majitelka společnosti Eva Stejskalová vidí ve spojení s VLTAVA LABE MEDIA velký potenciál pro další rozvoj společnosti. „Vstup strategického partnera je pro nás, po pěti letech existence na mediálním trhu, dalším významným krokem k rozvoji společnosti. Spojení s Deníky je vzhledem k charakteru našeho projektu podporujícího české regiony logické a posílí nejen samotnou televizi, ale i naše obchodní partnery," vysvětlila Stejskalová důvody, proč si z několika zájemců o vstup do společnosti vybrala právě VLTAVA LABE MEDIA.

Společnost Regionální televize CZ je na trhu pět let a za tu dobu dokázala vybudovat životaschopný projekt, který velmi dobře doplňuje tištěné a onlinové produkty vydavatelství. Po dokončení transakce plánuje vydavatelství spustit spolupráci s regionálními televizemi nejen po obsahové, ale i po obchodní stránce, což ještě více zatraktivní nabídku pro čtenáře a inzerenty. Předpokládá se i intenzivní spolupráce s krajskými, okresními i místními úřady a samosprávami. Transakce podléhá souhlasu Rady pro rozhlasové a televizní vysílaní.