Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Česká distribuční, distributor adresných a neadresných zásilek je na trhu 30 let

15.5.2021
Dceřiná společnost VLM Česká distribuční, distributor adresných a neadresných zásilek, letos slaví 30. výročí od svého založení. Od roku 1991, kdy byla společnost založena, se postupně z distributora letáků v Moravskoslez­ském kraji vyvinula v poskytovatele komplexních služeb v rámci celé České republiky.

Součástí mediální skupiny VLTAVA LABE MEDIA a.s. (dále jen „VLM“) je od roku 2016 společnost Česká distribuční, která nabízí distribuci adresných a neadresných zásilek. Byla založena v roce 1991 jako Riox, s.r.o. a ve svých počátcích se zabývala roznosem letáků v Moravskoslezském kraji. V současnosti je největším poskytovatelem distribučních služeb na českém trhu.

„Od roku 1991 se toho u nás změnilo opravdu hodně. Od zaznamenávání důležitých dat na papír jsme došli k propracovanému internímu systému CEDI a mobilní aplikaci, z distributora letáků jsme se postupně proměnili v poskytovatele komplexních služeb včetně adresného doručování či tisku. Velmi jsme zdokonalili také naše geomarketingové analýzy pro správ­né cílení roznosu, které v 90. letech prakticky neexistovaly,“ komentuje vývoj Petr Sikora, ředitel společnosti Česká distribuční. Dodává, že cíl společnosti zůstává stále stejný: „Našim cílem je a vždy byla zejména spokojenost klientů. Dbáme proto hlavně na včasné a kom­plexní provedení letákových kampaní, jejichž kvalitu monitorujeme propracovanými kontrolami.“

V současné době je Česká distribuční ve své činnosti leaderem trhu, který disponuje silnou distribuční sítí s více než 6 500 doručovateli. Ti v rámci celé České republiky do schránek doručující letáky, noviny i dopisy.

Společnost se v roce 2020 zařadila mezi společensky odpovědné firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením a znevýhodněním, a stala se tak uznaným zaměstnavate­lem na chráněném trhu práce. Umožňuje jim integraci na trhu práce a klientům možnost odebírání služeb v režimu náhradního plnění, a tím plnění povinného podílu zaměstnávání osob se zdravotním postižením.