Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Česko opět zazpívá koledy s Deníkem

16.11.2017
Už za necelý měsíc rozezní náměstí stovek českých měst vánoční koledy. Stane se tak při akci „Česko zpívá koledy s Deníkem“, do které se zatím přihlásilo 155 míst. Z předvánočního zpívání koled se stává tradice, při které se vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA spojuje s Českým rozhlasem. Letos se zpívá již posedmé, jako vždy budou koledy znít Českem unisono ve stejný čas. Tentokrát ve středu 13. prosince od 18.00 hodin.

Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do Betléma jsou tři koledy, které rozezní vánoční náměstí. Další dvě koledy si v hlasování vyberou čtenáři Deníku a posluchači Českého rozhlasu.  „Loni se do této unikátní akce zapojilo a koledy zazpívalo 120 tisíc lidí. Také letos se budou koledy zpívat na vybraných vánočních trzích a náměstích. Zpěvníky s texty koled budou jako tradičně přílohou Deníku v den konání akce, tedy ve středu 13. prosince,“ říká Roman Gallo, ředitel redakcí Deníků.

Oblíbené vánoční koledy si Česko zazpívá buď s dětským sborem nebo populárním hudebníkem či kapelou. Například v Praze na Staroměstském náměstí v 18.00 hodin zazpívá Petra Janů, v Plzni skupina Čechomor, nebo v Ústí nad Labem Vypsaná fixa.

Kromě míst v celém Česku, budou naši krajané zpívat koledy ve stejný čas i v zahraničí například v Mnichově, v Římě či v Athénách.

Na internetové stránce www.ceskozpivakoledy.cz jsou aktualizována místa, kde se akce uskuteční. Nechybí ani zajímavé informace k místním adventním akcím a fotoarchiv z předešlých ročníků zpívání.