Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Necelých 23 hodin před začátkem voleb skončila předvolební superdebata Deníku

19.10.2017
Pouhý den před sněmovními volbami se v redakci Deníku sešla desítka zástupců politických stran při závěrečné předvolební superdebatě. Na přetřes přišla všeobecně probíraná témata - ať už to je elektronická evidence tržeb, přijetí eura či přijímání lidí prchajících před násilím. Samozřejmě, že nechybělo ani téma obecných referend.

Pozvání přijali: ministryně pro místní rozvoj za hnutí ANO Karla Šlechtová, místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce Michaela Marksová, místopředseda KSČM Jiří Dolejš, předseda SPD Tomio Okamura, místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová, místopředseda KDU-ČSL Daniel Herman, předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura, místopředseda Starostů Vít Rakušan a volební lídr Realistů Petr Robejšek. Předseda Pirátů Ivan Bartoš dorazil s drobným zpožděním.

„Toto byla naše 15. předvolební debata. V předchozích regionálních debatách jsme sbírali názory krajských lídrů a dnes jsme jejich názory konfrontovali s lídry celostátními a ukázalo se, že ne vždy jsou jednotliví zástupci politických stran ve svých názorech konzistentní a na stejnou věc mají v jedné straně víc názorů. Na čem se dnes všichni zúčastnění shodli napříč politickým spektrem, tak to je nepodpora menšinové vlády Andreje Babiše, ať už s ním jako premiérem nebo bez něj. A my budeme velmi pečlivě dál sledovat povolební vyjednávání, jestli se tohoto názoru budou politici držet,“ řekl Roman Gallo, ředitel redakcí Deníku.

Debatu zachytil Deník na svých webových stránkách ve formě zpráv a videa. Debatě bude také věnována velká část pátečního vydání.

Videa z mnohdy bouřlivých regionálních debat je možné nalézt na adrese www.denik.cz/debaty.

Na videích mj. čtenáři uvidí, jak glosují politiku voliči, v čem podle politiků spočívají problémy ve zdravotnictví, kteří politici si chtěli vyřešit spory ve křoví, kdo došel v průběhu debaty k úrazu, a přesto se statečně dostal do cíle, kdo si koho váží a neváží, jak se vůbec politici snesli „zavření společně“ v malém prostoru a co pro nás politické strany po volbách chystají.

Deník je nejčtenější zpravodajský titul v deseti krajích ČR. Podle aktuálních výsledků Media Projektu čte Deník více než 2,1 mil. čtenářů.