Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Penta se stala vlastníkem VLP

3.11.2015
3. listopadu 2015, Praha – K dnešnímu dni byla dokončena transakce mezi investiční skupinou Penta a německým koncernem Verlagsgruppe Passau. Penta tak nabyla vlastnické právo ke 100 % akcií emitovaných společností Vltava-Labe-Press, a.s.

"Vlastnictví a podpora dalšího rozvoje jedné z nejvýznamnějších mediálních společností v Čechách plně odpovídá investiční strategii Penty, kterou chce skupina rozvíjet v rámci střední Evropy. V případě Deníku vycházíme z jeho přirozeného potenciálu, regionální zpravodajství však chceme dále zkvalitnit, v Praze a středních Čechách pak význam Deníku výrazně posílit. Samozřejmostí je pak digitální rozvoj celého vydavatelství. Dosavadnímu generálnímu řediteli i členům představenstva VLP děkuji za jejich práci."
Zdeněk Kubát, investiční ředitel Penty

Generálním ředitelem VLP a předsedou představenstva se stal Michal Klíma, novinář a mediální manažer, který po roce 1990 řídil velká česká a slovenská vydavatelství (Lidové noviny, a.s., Economii, a.s., vydavatelství Spoločnosť 7 plus). V roce 2013 byl spoluzakladatelem společnosti Tablet Media, a.s., která vydává tabletový týdeník Dotyk a další 3 tabletové časopisy. Tablet Media a.s., se nově staly součástí mediálního portfolia Penty. Jejich přínosem bude nejenom posílení digitálních aktivit vydavatelství, ale také spolupráce s divizí magazínů Astrosat.
Představenstvo VLP je od dnešního dne pouze tříčlenné, kromě předsedy představenstva, Michala Klímy, zůstává členem současná finanční ředitelka VLP, Lucie Kočí, třetím členem bude zástupce skupiny Penta Investments, Dominika Kalinová.

O Pentě

Penta je středoevropská investiční skupina, založená v roce 1994. Působí zejména ve zdravotnictví, finančních službách, výrobě, maloobchodu a v realitním developmentu. Spravuje jediný fond svých partnerů, akcionářů společnosti. Její portfoliové společnosti zaměstnávají více než třicet pět tisíc lidí a hodnota aktiv skupiny dosáhla v roce 2014 výše 6,7 miliardy eur. Penta působí ve více než deseti zemích Evropy a má svoje zastoupení v Praze, Bratislavě, Varšavě a Mnichově.