Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Výsledek hospodaření VLTAVA LABE MEDIA za rok 2018

11.7.2019
Výsledek hospodaření za rok 2018 potvrzuje ekonomickou stabilitu mediální skupiny VLTAVA LABE MEDIA, která patří investiční skupině Penta.

V roce 2018 navázala mediální skupina VLTAVA LABE MEDIA (dále jen „VLM“) na strategii z předchozích let a dále posilovala své pozice na trhu prostřednictvím akvizic a organického růstu. Účetní konsolidovaná EBITDA (provozní zisk očištěný o odpisy, finanční náklady a daně) dosáhla pro skupinu VLM částky 188 mil. Kč[1].

V rámci akvizic došlo během roku k navýšení vlastnického podílu ve společnosti Česká distribuční a.s., splynutí dosavadních dceřiných společností Annonce a.s., Grand Real City s.r.o. a Webfarm s.r.o. s VLM, uskutečnil se odkup titulu Receptář a classifieds webu Automodul.cz.

Organický růst byl zaměřen zejména na značku Deníku. Rozšířila se nabídka pravidelných magazínových příloh Deníku, byly zavedeny regionální týdeníky v rámci celé České republiky a navýšil se objem distribuce Deníku Extra, největšího zdarma distribuovaného inzertního média v Čechách.

Oddělení magazínů navýšilo počet edic speciálního vydání vybraných titulů. Nově vzniklo oddělení péče o zákazníka, zaměřující se na komunikaci se současnými i potenciálními předplatiteli časopisů i novin, včetně organizace call centra.

Růstu se dařilo také v digitální oblasti, která dosahovala rekordních čísel ve všech ekonomických i výkonnostních aspektech, a to zejména díky precizní práci s obsahem, zlepšení technologických platforem a efektivnímu řízení inzertních kampaní.

 „V roce 2018 došlo k dalšímu rozšíření našeho portfolia, což vnímáme jako důležitý krok pro upevnění pozice VLM na českém mediálním trhu. Současně byly provedeny velké zásahy do samotné struktury vydavatelství, přičemž přínosy z toho plynoucí lze očekávat v příštích letech. Těmito kroky se snažíme nejen o ekonomickou stabilitu naší společnosti, díky které jsme schopni financovat i další rozvoj ve strategických oblastech v příštích letech, ale také o to, aby VLM byla i nadále vnímána jako atraktivní zaměstnavatel pro naše stávající i nové kolegyně a kolegy,“ uvedl Vít Nantl, předseda představenstva a generální ředitel VLM.


[1] Výše EBITDA je uvedena bez výsledku hospodaření společnosti PNS.