Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Pravidla soutěže KOTELNA

Účelem soutěže je informovat širokou veřejnost o výhodách vytápění domácností zemním plynem. Spalováním zemního plynu nedochází k zamořování ovzduší látkami škodlivými pro lidské zdraví a životní prostředí. Jde o ekologickou a zdravou formu vytápění. Kromě toho má zemní plyn ještě jednu zajímavou výhodu. Plynový kotel totiž může být umístěný například v koupelně a je tedy prostorově velice nenáročný. Nahrazením kotle na tuhá paliva kotlem plynovým získají domácnosti v rodinných domech „prostor navíc“ – prostor bývalé kotelny či skladu paliva, kterému mohou dát zcela nový lepší účel. 

 

1.               Základní ustanovení

 

1.1. Tato pravidla (dále též jen „Pravidla“) jsou určena pro soutěž Kotelna (dále jako „Soutěž“), kterou pořádá společnost VLTAVA LABE MEDIA a.s., se sídlem U Trezorky 921/2, Jinonice, 158 00 Praha 5, IČ 01440578 (dále jen jako „Pořadatel“), vydavatel Deníku a www.denik.cz, a jejíž hlavní partner je Český plynárenský svaz, se sídlem U plynárny 223, Michle, 140 00 Praha 4, IČ 00409928 (dále jen ,,Český plynárenský svaz“). Poskytovatelem výher je společnost KNOWCOMM s.r.o., se sídlem Rybalkova 375/59, Vršovice, 101 00 Praha 10, IČ 24226751 (dále jen „Poskytovatel“).

 

1.2. Soutěž je vyhlášena uveřejněním oznámení „SOUTĚŽ ZAHÁJENA“ na internetové stránce https://www.kotelna.denik.cz  (dále jen jako ,,Internetová stránka“) a těchto Pravidel na internetové stránce www.zemniplyn.cz.  Soutěže se lze zúčastnit za splnění všech níže stanovených podmínek a splněním soutěžního úkolu.

 

1.3. Soutěž se dále řídí též příslušnými právními předpisy, zejména zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník a Všeobecnými pravidly soutěže Pořadatele dostupnými na https://www.vlmedia.cz/vseobecna-pravidla-soutezi.

 

2.              Průběh Soutěže a účast na Soutěži

 

2.1. Soutěž probíhá v období 1.4.2019 – 10.6.2019 ve třech následujících fázích:

 

a)       1.4.2019 – 13.5.2019 přijímání soutěžních příspěvků

b)       14.5.2019 – 10.6.2019 hlasování pro příspěvky soutěžících

c)        11.6.2019 – 19.6.2019 vyhodnocování soutěže, vyhlášení vítězů

 

2.2. Soutěže se může zúčastnit pouze fyzická osoba starší 18 let, s bydlištěm na území České republiky a to za podmínky že akceptuje bezvýhradně veškeré podmínky Soutěže a znění jejích Pravidel a současně v období od 1. června 2018 do dne vyhlášení Soutěže na adrese svého bydliště zrealizovala změnu hlavního zdroje vytápění na zemní plyn a v uvedeném období zemní plyn fyzicky odebírá nebo doloží přechod hlavního zdroje vytápění na zemní plyn, jehož odběr začne nejpozději do konce srpna 2019 a může výše uvedené skutečnosti doložit smlouvou o připojení zemního plynu a dokladem prokazujícím zahájení odběru, kdy takovýmto dokladem může být  protokol o instalaci měřícího zařízení nebo faktura za dodávku zemního plynu (dále jen „Doklad“).

 

2.3. Soutěžící nesmí být v pracovněprávním nebo obdobném právním vztahu k Pořadateli, Poskytovateli ani k Českému plynárenskému svazu, ani není osobou blízkou osobě v pracovněprávním nebo obdobném právním vztahu k Pořadateli, Poskytovateli anebo Českému plynárenskému svazu. 

 

2.4. Soutěžící se zúčastní Soutěže tak, že v termínu 1.4.2019 – 13.5.2019 dle čl. 2 odst. 2.1. těchto Pravidel, vyplní řádně soutěžní formulář umístěný na Internetové stránce dle pokynů uvedených na Internetové stránce:

 

a)       Soutěžní příspěvek ve formě fotografie, videozáznamu anebo textu, či jakkoli jinak zachycenou/zpracovanou svou vlastní představu nebo přání, jak by mohl být jinak a lépe využit prostor stávající kotelny a skladu paliva;

b)       Alespoň 4 fotografie aktuální podoby prostoru kotelny a skladu paliva, které by měly být v případě výhry rekonstruovány;

c)        Stručnou odpověď, maximálně v rozsahu 5 vět, na otázku: Proč jsem začal topit zemním plynem?

 

2.5. V soutěžním formuláři umístěném na Internetové stránce musí účastník vyplnit své jméno, příjmení, telefonní číslo, e-mailovou adresu a město, ve kterém se nemovitost s kotelnou k rekonstrukci nachází. Dále musí soutěžící pro účast v Soutěži vyznačit v soutěžním formuláři volbu souhlasu s Podmínkami soutěže a podmínkami zpracování osobních údajů.

 

2.6. Každý soutěžící se může Soutěže zúčastnit pouze jednou, tj. zaslat pouze jeden soutěžní příspěvek v termínu 1.4.2019 – 13.5.2019 dle čl. 2 odst. 2.1. těchto Pravidel.

 

2.7. Odesláním řádně vyplněného elektronického soutěžního formuláře prostřednictvím Internetové stránky spolu s dalšími náležitostmi dle čl. 2 odst. 2.3. těchto Pravidel vyslovuje účastník Soutěže svůj souhlas s těmito Pravidly, zejména souhlas s tím, že v případě vítězství v Soutěži umožní a poskytne Pořadateli nezbytnou osobní součinnost k přípravě a uveřejnění reportáže o své účasti v Soutěži a dále, že v případě výhry umožní natáčení této reportáže o zahájení, průběhu či dokončení realizace výhry, tj. rekonstrukce stávající kotelny na prostor podle svého přání tak, jak Soutěžící vyjádřil v rámci soutěžního příspěvku dle čl. 2.3. písm. a)- c) štábem pořadu Polopatě, která bude následně uveřejněna ve formě obrazově-zvukového záznamu v pořadu České televize s názvem Polopatě.

 

2.8. Odesláním řádně vyplněného elektronického soutěžního formuláře prostřednictvím Internetové stránky spolu s dalšími náležitostmi dle čl. 2 odst. 2.3. těchto Pravidel soutěžící prohlašuje, že jejich zveřejněním nebudou neoprávněně zasažena autorská ani jiná práva či oprávněné zájmy třetích osob a uděluje Pořadateli souhlas s uveřejněním svého soutěžního příspěvku, včetně fotografií a videozáznamů odeslaných Pořadateli v souvislosti se svou účastí v Soutěži, a to na Internetové stránce, facebookovém profilu Pořadatele a v mediálních titulech vydávaných Pořadatelem.

 

2.9. Účastník Soutěže výslovně souhlasí s tím, že Pořadatel Soutěže je oprávněn užít v souladu s §77 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku i chráněné prvky jeho osobnosti. V této souvislosti je Pořadatel oprávněn přiměřeně užít i jméno, příjmení, e-mail, podobu a projevy osobní povahy účastníka Soutěže, v médiích (včetně sítě Internet), v propagačních a reklamních materiálech Pořadatele v souvislosti se Soutěží a jím poskytovaných služeb s tím, že mohou být pořizovány a zveřejňovány výše uvedeným způsobem i obrazové a obrazově-zvukové záznamy účastníků Soutěže, a tyto záznamy mohou být uchovávány a dále zpracovávány po dobu 10 let od ukončení Soutěže. Pořadatel je rovněž oprávněn udělit sublicence třetím stranám. Stejně tak je oprávněn výše uvedeným způsobem zacházet s prvky osobnosti účastníků Soutěže a s jejich soutěžními příspěvky a užívat je pro marketingovou komunikaci i Český plynárenský svaz, a to především v komunikaci na profilech sociálních sítí Facebook a Youtube TOPROMNE Českého plynárenského svazu a na jeho internetových stránkách  https://www.zemniplyn.cz/.

 

3.               Výherci a výhra

 

3.1. Výhercem Soutěže se stanou tři účastníci Soutěže, kteří získají v termínu 14.5.2019 – 10.6.2019 nejvíce hlasů veřejnosti a na výzvu Pořadatele doloží Doklad, prokazující splnění podmínek Soutěže.  V případě, že výherce či výherci nesplní všechny podmínky pro účast v soutěži, stávají se náhradními výherci ti soutěžící, kteří obdrželi další nejvyšší počet hlasů.

 

3.2. V případě stejného počtu hlasů u více soutěžících rozhoduje o vítězství termín a čas přihlášení soutěžícího do Soutěže dle čl. 2 odst. 2.4. těchto Pravidel, přičemž zvítězí vždy dříve přihlášený soutěžící.

 

3.3. Tři soutěžící, jejichž soutěžní příspěvek získá dle dále stanovených podmínek nejvíce hlasů, obdrží hlavní cenu Soutěže, složenou z:

 

a)       poskytnutí finančního příspěvku na realizaci změny využití prostoru nevyužívané kotelny, popřípadě nevyužívaného skladu paliv, v podobě jejich rekonstrukce, tak aby rekonstruovaný prostor tvořil jeden funkční celek (dále jen „Rekonstrukce“) a dále na vybavení rekonstruovaných prostor v souladu s budoucím účelem využití rekonstruovaných prostor (dále jen „Peněžní plnění“). Celková výše Peněžního plnění vyplaceného Poskytovatelem výherci bude za podmínek uvedených dále v Pravidlech činit maximálně 250.000 Kč. Peněžní plnění může být využito na stavební a související práce do úrovně dokončení „na klíč“ spojené s Rekonstrukcí, pořízením materiálu pro Rekonstrukci a pořízení zařizovacích předmětů souvisejících s předmětem budoucího využití rekonstruovaného funkčního celku, přičemž na pořízení zařizovací předmětů lze využít maximálně 50% z celkové výše vyplaceného Peněžního plnění. Výherce není povinen Peněžní plnění přijmout.  

 

b)       služeb architekta v podobě studie budoucího využití rekonstruovaného prostoru v hodnotě 30.000,- Kč, zpracované podle charakteru a účelu Rekonstrukce uvedeného výhercem v soutěžním příspěvku (dále jen „Studie“). Výběr architekta, který provede Studii je věcí Poskytovatele.  Výherce není povinen Studii přijmout. V případě, že výherce Studii přijme, zavazuje se poskytnout součinnost nezbytnou pro provedení Studie. Výherce může Poskytovateli oznámit svůj zájem o vypracování Studie nejpozději do 31.7.2019, poté se část výhry definovaná v tomto písmenu b) odst. 3.3. Podmínek považuje za nevyzvednutou a propadá.

 

3.4. Výherce Soutěže vyhlásí Pořadatel nejpozději do 19.6.2019. Jméno a příjmení výherců Soutěže uveřejní Pořadatel na Internetové stránce. Poskytovatel výherce informuje o výhře prostřednictvím kontaktních údajů sdělených soutěžícím při registraci do Soutěže, a to nejpozději do 15 dnů od data vyhlášení výherců Pořadatelem. Poskytovatel společně s informací o výhře sdělí výhercům pokyny k dalšímu postupu při čerpání výhry. V případě, že se Poskytovateli nepodaří kontaktovat výherce a ten se sám nepřihlásí Pořadateli ve lhůtě 30 dnů od data vyhlášení soutěže, výhra propadá.

 

3.5. Peněžní plnění se bude vyplácet podle postupu, který sdělí Poskytovatel společně s oznámením o výhře jednotlivým výhercům. Platba bude realizována bezhotovostním převodem na bankovní účty jednotlivých výherců hlavní ceny Soutěže, a to v maximálně 5 splátkách, přičemž jednotlivá splátka nesmí být nižší než 50.000,- Kč (dále jen Splátka“). Rozhodným dokumentem pro stanovení maximální výše Peněžního plnění požadovaného výhercem je položkový rozpočet Rekonstrukce, včetně uvažovaných zařizovacích předmětů, který výherce předloží Poskytovateli před započetím čerpání Peněžního plnění. Nárok na vyplacení Peněžního plnění jednotlivým výhercům vzniká s doložením originálů faktur či prodejních dokladů souvisejících s Rekonstrukcí Poskytovateli. Výherce tyto doklady předloží současně se žádostí o Splátku nejpozději však do 31. 12. 2019.  Peněžní plnění nebo jeho část, kterou výherce nevyčerpá ve stanovené lhůtě propadá a nebude vyplacena.

 

3.6. Služby architekta zahrnují: upřesnění cílových představ výherce, zpracování konceptu a skic, určení základního materiálového řešení, zpracování dokumentace návrhu stavby (zpráva, půdorysy, řezy, pohledy, budou-li nutné), předběžný rozpočet podle metrů čtverečných a krychlových a základní vizualizaci.

 

3.7. Namísto výhry specifikované v těchto pravidlech nelze výherci poskytnout jinou náhradu. Výherce nemá nárok na náhradu jakýchkoliv nákladů rekonstrukce převyšujících maximální hodnotu výhry dle čl. 3. odst. 3.1. těchto Pravidel. Tyto náklady nese každý výherce Soutěže sám.

 

3.8. Realizace výhry, tj. zahájení, průběh či dokončení (dle časových možností výherců) rekonstrukce bude natočena štábem pořadu Polopatě, následně upravena a prezentována v rámci programu České televize v pořadu s názvem Polopatě. Reportáž bude mimo jiné zahrnovat například rozhovor s vítězi, prezentaci jejich aktuální situace (podoby kotelny), záměru rekonstrukce, vytvořeného architektonického návrhu a doporučení pro postup rekonstrukce. Výherci soutěže jsou povinni poskytnout Pořadateli Soutěže, štábu České televize, jakož i třetím osobám, které se budou na natáčení a následné prezentaci podílet maximální možnou součinnost.

 

3.9. Poskytovatel má právo ověřit vztah doložených dokladů k čerpání Peněžního plnění a Rekonstrukci prostřednictvím autorizované osoby, kterou je Poskytovatelem určená osoba s oprávněním poskytovat služby v oboru oceňování movitého a nemovitého majetku. V případě, že se bude skutečnost realizace Rekonstrukce více než podstatně odchylovat od účelu definovaného v odst. 3.3. Pravidel a/nebo cena zaplacená výhercem za Rekonstrukci a zařizovacích předmětů se bude odchylovat od ceny obvyklé,  má Poskytovatel právo pozastavit částečně či zcela výplatu Peněžního plnění, a to až do doby, kdy výherce změní stav či výsledek Rekonstrukce tak, aby odpovídal účelu definovanému v odst. 3.3, a/nebo změnil požadavek na proplacení Rekonstrukce či zařizovacího předmětu tak aby odpovídal ceně obvyklé. V případě, že stav neodpovídající Pravidlům výherce nezmění do 31.12.2019, dosud nevyplacená část výhry propadá a Poskytovatel je oprávněn požadovat na výherci vrácení již vyplacené části Peněžního plnění.

 

4.               Vedlejší soutěž hlasujících

 

4.1. Vedle hlavní Soutěže, tak jak je upravena těmito Pravidly, Pořadatel současně uveřejněním oznámení „HLASOVÁNÍ ZAHÁJENO“ na internetové stránce a těchto Pravidel na internetové stránce www.zemniplyn.cz  vyhlašuje soutěž pro hlasující v hlavní Soutěži (dále jen ,,Soutěž hlasujících“).

 

4.2. Soutěžícím v Soutěži hlasujících se stává každá fyzická osoba starší 18 let, s bydlištěm na území České republiky, za podmínky, že není v pracovněprávním nebo obdobném právním vztahu k Pořadateli, Poskytovateli a Českému plynárenskému svazu  ani není osobou blízkou osobě v pracovněprávním nebo obdobném právním vztahu k Pořadateli, Poskytovateli a Českému plynárenskému svazu, která v termínu 14.5.2019 – 10.6.2019 na Internetové stránce hlasuje pro některý ze soutěžních příspěvků a současně při hlasování na Internetové stránce vyplnila svou e-mailovou adresu a následně potvrdí hlasování kliknutím na odkaz zaslaný na udanou e-mailovou adresu.

 

4.3. Odesláním hlasu pro některý ze soutěžních příspěvků prostřednictvím Internetové stránky hlasující vyslovuje svůj souhlas s těmito Pravidly.

 

4.4. Každá osoba se může Soutěže hlasujících zúčastnit, tzn. hlasovat pro soutěžní příspěvek, pouze jednou denně.

 

4.5. Výhercem hlavní ceny Soutěže hlasujících a výherci cen Pořadatele Soutěže hlasujících se stanou její účastníci, kteří budou Pořadatelem vylosováni v náhodném losování ze všech řádně odeslaných hlasů v období od 14.5.2019 do 10.6.2019. Hlasující, kteří v tomto termínu hlasovali opakovaně, tak mají větší šanci na získání cen v Soutěži hlasujících. V případě, že by los při losování ceny Pořadatele Soutěže hlasujících určil hlasujícího, který byl již vylosován dříve, bude se hlasování opakovat tak, aby 10 cen Pořadatele získalo 10 různých hlasujících. 

 

4.6. Hlavní cenou v Soutěži hlasujících, kterou obdrží jeden hlasující je mobilní telefon iPhone X 64GB.

 

4.7. Cenami Pořadatele v Soutěži hlasujících, které obdrží 10 hlasujících, je v podobě ročního předplatného magazínu XY….

 

4.8. Losování výherců cen Pořadatele, stejně jako hlavní ceny v Soutěži hlasujících se uskuteční v termínu  11.6.2019-19.6.2019.

 

4.9. Pořadatel neodpovídá za vady hlavní výhry v Soutěži hlasujících ani za škodu případně způsobenou hlavní výhrou.

 

4.10. Namísto výhry v Soutěži hlasujících nelze výherci poskytnout peněžitou náhradu. Výhru, je nutné využít ve stanoveném termínu.

 

4.11. Výherce Soutěže hlasujících vyhlásí Pořadatel nejpozději do 19.6.2019. Jméno a příjmení výherců Soutěže hlasujících uveřejní Pořadatel na Internetové stránce. Poskytovatel výherce informuje o výhře prostřednictvím emailu zaslaného na adresu sdělenou hlasujícím při hlasování, a to nejpozději do 15 dnů od data vyhlášení výherců Pořadatelem. Poskytovatel společně s informací o výhře sdělí výhercům pokyny k dalšímu postupu při čerpání výhry. V případě, že se Poskytovateli nepodaří kontaktovat výherce a ten se sám nepřihlásí Pořadateli ve lhůtě 30 dnů od data vyhlášení soutěže, výhra propadá.

 

5.               Ochrana osobních údajů

 

5.1. Pořadatel zpracovává a chrání osobní údaje, které získal v rámci právního vztahu s účastníkem Soutěže a Soutěže hlasujících, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů a Všeobecného nařízení o ochraně údajů (Nařízení (EU) 2016/679). Informace o způsobu, rozsahu a účelu zpracování osobních údajů účastníka Soutěže a Soutěže hlasujících a o jeho právech vůči Pořadatelovi jsou specifikovány v Zásadách zpracování osobních údajů dostupných na https://www.vlmedia.cz/podminky/zasady-zpracovani-osobnich-udaju. Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: dpo@vlmedia.cz.

 

6.               Soutěž na Facebooku, podpora a propagace soutěží na Facebooku

 

6.1. Soutěž, podpora a propagace Soutěže a Soutěže hlasujících uveřejněná Pořadatelem na facebookových stránkách není žádným způsobem sponzorována, podporována ani spravována společností Facebook a nijak s ní nesouvisí. Společnost Facebook je kompletně osvobozena od jakýchkoliv závazků vyplývající z účasti v Soutěži a Soutěži hlasujících.

 

7.               Další ustanovení

 

7.1. Tato Pravidla jsou po dobu trvání Soutěže a Soutěže hlasujících zveřejněna na Internetové stránce a na https://www.zemniplyn.cz/.

 

7.2. Pořadatel si vyhrazuje právo tato Pravidla po dobu trvání Soutěže a Soutěže hlasujících v případě potřeby doplňovat či měnit způsobem zachovávajícím jejich podstatu.

 

7.3. Pořadatel si vyhrazuje právo Soutěž a Soutěž hlasujících z opodstatněných důvodů, které nastaly, nebo o kterých se dozvěděl až po zahájení Soutěže a Soutěže hlasujících, přerušit anebo i bez náhrady zrušit.

 

7.4. Pořadatel si vyhrazuje právo rozhodnout s konečnou platností všechny otázky, týkající se Soutěže a Soutěže hlasujících dle vlastního uvážení a bez sdělení důvodů.

 

7.5. Vymáhání účasti v Soutěži, Soutěži hlasujících či soutěžních výher ze strany účastníků Soutěže a Soutěže hlasujících soudní cestou je vyloučeno.

 

7.6. Pořadatel není odpovědný za jakékoli technické problémy vzniklé při přenosu dat elektronickými prostředky a nenese odpovědnost za případné problémy s funkčností Internetové stránky.

 

7.7. Zájemce o účast v Soutěži se zavazuje uvádět v elektronickém registračním formuláři na Internetové stránce pouze pravdivé údaje.

 

7.8. Soutěže a Soutěže hlasujících se fyzická osoba – podnikatel nemůže zúčastnit v souvislosti se svou podnikatelskou činností.

 

7.9. Z účasti na Soutěži a Soutěži hlasujících může být rozhodnutím Pořadatele vyloučena osoba, která nesplňuje podmínky dané soutěže dle čl. 2. odst. 2.2. a čl. 4. odst. 4.2. a dále osoba která této účasti ke škodě Pořadatele či třetí osoby zneužívá či porušuje tato Pravidla, či která v souvislosti se Soutěží a Soutěží hlasujících porušuje práva anebo poškozuje oprávněné zájmy Pořadatele nebo třetí osoby anebo jedná v rozporu s dobrými mravy. Takto může být z účasti na Soutěži a Soutěži hlasujících vyloučen i výherce.

 

7.10. Účastí v Soutěži a Soutěži hlasujících účastník vyslovuje souhlas s těmito Pravidly a zavazuje se je dodržovat.

 

7.11. Pořadatel je oprávněn podmínit účast v Soutěži a Soutěži hlasujících sdělením osobních a jiných údajů, které jsou nezbytné pro posouzení splnění předpokladů účasti v Soutěži a Soutěži hlasujících (např. věk), pro řádné vyhodnocení Soutěže a Soutěže hlasujících a pro sdělení výsledků Soutěže a Soutěže hlasujících či poskytnutí případné výhry.

 

7.12. Účastí v Soutěži a Soutěži hlasujících účastník uděluje Pořadateli souhlas s uveřejněním svého jména a příjmení v mediálních titulech vydávaných Pořadatelem, na Internetové stránce a facebookovém profilu Pořadatele a současně uděluje souhlas s užitím těchto údajů, stejně jako se zveřejněním soutěžních příspěvků a reportáží s vítězi Českému plynárenskému svazu pro účely jeho marketingové komunikace, a to především na profilech sociálních síti Facebook a YouTube profilu TOPROMNE a na jeho internetových stránkách  https://www.zemniplyn.cz/.

 

7.13. V souvislosti se Soutěží lze Pořadatele kontaktovat e-mailem na adrese soutez@denik.cz.

 

7.14. Tato Pravidla jsou účinná dnem zahájení soutěže