Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Časopis National Geographic Česko nově v biologicky rozložitelném obalu

10.6.2019
Vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA začíná distribuovat časopis National Geographic Česko v biologicky rozložitelném obalu. Jedná se tak o první tištěný titul na českém mediálním trhu.

V rámci podpory ochrany životního prostředí zavádí od června vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA (dále jen „VLM“) distribuci předplatného časopisu National Geographic Česko v biologicky rozložitelném obalu.

“K tomuto kroku nás inspirovali hlavně naši čtenáři, kteří reagovali na loňský článek v časopise National Geographic o plastech v oceánech. Čtenářský zájem o ochranu životního prostředí pro nás byl natolik motivující, že jsme se zamýšleli, jak bychom i my sami mohli produkci plastů omezit. Distribuce v kompostovatelných obalech předplatitelům právě tohoto časopisu pro nás pak byla logickým krokem,” uvedla Jitka Afsahi, členka představenstva VLM zodpovědná za divizi časopisů.

Nově tak mohou předplatitelé měsíčníku National Geographic Česko vyhodit obaly od časopisu klidně do smíšeného odpadu, nebo dokonce na kompost. Rozloží se.

“Jsem moc ráda, že můžeme dostát svých slov před našimi čtenáři a být tím titulem, který se snaží podílet se na záchraně naší planety. Věřím, že se tak staneme inspirací i pro další tituly, pro další mediální domy,” uvedla Pavlína Wolfová, publisherka zodpovídající za titul National Geographic.

National Geographic Česko je exkluzivní měsíčník, který přináší strhující pohled do přírodních, technických, kulturních a etnických tajů tohoto světa.

Partnerem EKO obalu VLM je Mailstep, společnost zajišťující kompletní servis finishingu, fulfillmentu a logistiky, nejen pro moderní mediální domy.