Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Česko zpívá koledy s Deníkem

30.11.2016
Tradiční akce vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a Českého rozhlasu „Česko zpívá koledy s Deníkem" se bude již pošesté konat ve středu 14. prosince od 18.00 hodin na náměstích českých měst a městeček, kterých je k dnešnímu dni přihlášeno už přes 500.

Zpívat se bude celkem pět koled - Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Veselé vánoční hody a Pásli ovce valaši. Poslední dvě si v hlasování vybrali čtenáři Deníku a posluchači ČRo. Této unikátní akce se loni zúčastnilo a koledy zpívalo více než 84 000 lidí.

„Na vybraných místech, vždy se jedná o vánoční trhy nebo náměstí, si mohou lidé zazpívat oblíbené vánoční koledy a to buď s dětským sborem, nebo známou osobností. Například v Praze na Staroměstském náměstí to bude v 16.00 hodin Čechomor a v 18.00 hodin Divokej Bill a v Brně na náměstí Svobody David Koller. Zpěvníky s texty koled vyjdou jako příloha Deníku ve středu 14. prosince," uvedl Roman Gallo, ředitel redakcí Deníků.

Kromě míst v celém Česku, budou naši krajané zpívat koledy ve stejný čas i v zahraničí například v Mnichově, v Madridu, v Istanbulu, v Athénách a v Itálii to bude v Miláně a na Velvyslanectví ČR při Svatém stolci v Římě. Loni zpívalo na českých a moravských náměstích více než 84 000 lidí. 

Na www.ceskozpivakoledy.cz jsou aktualizována místa, kde zpíváme, přidáváme zajímavé informace k místním adventním akcím a nechybí ani bohatá fotogalerie ze zpívání koled.

cesko zpiva koledyZdroj: MM