Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

DENÍK spouští informační projekt o EU

23.11.2018
Zpravodajský titul Deník vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA připravil pro své čtenáře nový seriál „Evropa pro Čechy“. Hlavní myšlenkou projektu je informovat společnost o vlivu Evropské unie na každodenní život občanů v České republice. Autorem tohoto ojedinělého seriálu je Luboš Palata.

Evropa pro ČechyZdroj: VLTAVA LABE MEDIA

Pravidelný servis informací o dění v EU přináší čtenářům Deníku komplexnější představu o možných, kladných i záporných, dopadech našeho členství nejen na životy v České republice, ale také v okolních státech. Díky praktickým příkladům z českých měst a vesnic pak mohou čtenáři porovnávat klady a zápory, které se k životu v EU vztahují.

„Cílem našeho nového seriálu není propagace Evropské unie, ale snaha o to, co nejsrozumitelněji vysvětlit mnohdy komplikované dění v EU, jeho význam pro Českou republiku i roli a postoje českých představitelů v tomto dění. Pokud má náš seriál něčemu napomoci, pak tomu, aby čtenáři Deníku, nejčtenějšího seriózního deníku v Česku, Evropské unii lépe porozuměli," dodává k novému projektu Roman Gallo, ředitel redakcí Deníku.

Luboš PalataZdroj: VLTAVA LABE MEDIA

Autorem nového seriálu je Luboš Palata, dlouholetý zahraničně-politický analytik českých (HN, LN, MFDnes) i zahraničních deníků (polské Gazety Wyborczy, slovenské SME). Nositel několika novinářských cen, včetně ceny Ferdinanda Peroutky a rakouské ceny Psaní pro střední Evropu.

„Luboš Palata je mezi českými novináři jedním z nejlepších odborníků na Evropskou unii, kterou se intenzivně zabývá posledních deset let své novinářské kariéry. Jsem proto velmi rád, že se Luboš stal součástí našeho týmu,“ doplňuje k nově vzniklé spolupráci Gallo.