Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Deník upravuje strukturu řízení redakcí

19.2.2019
Deník dokončuje změny ve struktuře řízení a chodu redakcí napříč celou republikou. Dochází proto k úpravám některých kompetencí členů nejužšího vedení redakcí Deníku.

Od roku 2016 probíhaly v redakcích Deníku rozsáhlé reformy, které se zaměřovaly zejména na dva hlavní úkoly, a to na zásadní restrukturalizaci sedmi desítek regionálních redakcí a změnu fungování centrální redakce Deníku; a na produktové posílení značky Deník prostřednictvím vytváření a zavádění komunitních projektů, startu lokálních týdeníků, přílohových magazínů a dalších nových produktů na centrální i regionální úrovni.

Klíčová část reforem Deníku byla ukončena. Na základě toho bude v polovině února provedena i změna kompetencí některých členů vedení redakcí Deníku.

Řízením krajských redakcí je pověřen Martin Nevyjel. Petr Koděra převzal zodpovědnost za sportovní obsah Deníku a digitální aktivity. Za komunitní projekty a školení redakčního personálu zodpovídá Alena Pancerová.

Tomáš Skřivánek nově v roli zástupce ředitele redakcí zodpovídá za strategické a rozvojové  projekty Deníku. Na pozici šéfredaktora centrální redakce Deníku nastoupí Jan Klička, dlouholetý ekonomický novinář Deníku a zástupce šéfredaktora.

 „Změny v kompetencích ve vedení Deníku jsme upravovali v posledních několika měsících proto, že jsme končili jednu velmi náročnou fázi reformy redakcí. Nyní vstupujeme do fáze další. Ta bude charakterizována především soustředěním se na zkvalitnění obsahu všech nosičů Deníku, digitální rozvoj a hledání nových příležitostí a projektů pro naše čtenáře, inzerenty i partnery, a proto bylo nutné vybrat odpovědné osoby, které nám usnadní komunikaci napříč všemi kraji,“ uvedl Roman Gallo, ředitel redakcí Deníku.

Martin Nevyjel do VLM nastoupil v roce 2003 jako redaktor. Následně zastával funkci divizního šéfredaktora a ředitele regionu střední Morava. Od roku 2018 je zástupcem ředitele redakcí Deníku.

Petr Koděra, novinář s dvacetiletou praxí. Začínal jako sportovní redaktor ve středočeské MF Dnes a Kolínském deníku, který sedm let vedl jako šéfredaktor. Následně působil ve vydavatelství Economia. V listopadu 2016 se vrátil do Deníku jako zástupce ředitele redakcí – nejprve pro sport a nyní nově i pro digitální redakční obsah.

Alena Pancerová pracuje třicet let v regionálních mediích, kde vystřídala různé pracovní pozice. V současné době působí jako zástupkyně ředitele redakcí VLM. Má na starosti vzdělávání kolegů, nové projekty na zlepšení obsahu zkouší v pilotních verzích a zavádí je poté do praxe redakcí. 

Tomáš Skřivánek, novinář a mediální manažer. Působil přes osm let ve vydavatelství Mladá fronta, v posledních letech jako člen představenstva zodpovědný za ekonomické tituly. Založil a dlouhá léta pracoval jako šéfredaktor deníku E15. V minulosti postavil a vedl server peníze.cz, začínal jako redaktor v MF Dnes a v Týdnu. Od listopadu 2016 působí ve VLM.

Jan Klička, dlouholetý ekonomický novinář a dosavadní zástupce šéfredaktora centrální redakce Deníku. Ve společnosti VLM působí od roku 2007. Dříve zastával pozici redaktora a editora v on-line verzi časopisu Týden a ve společnosti Economia (na serveru iHNed.cz).