Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

VLM podpořila částkou 250 tisíc korun ukrajinská regionální média

10.3.2022
Praha, březen 2022 – Finanční podpora novinářských kolegů, hrazení nákladů na palivo či ubytování vlastním zaměstnancům, kteří aktivně pomáhají a především odpovědnost pravdivě a vyváženě informovat obyvatelstvo o tom, co se děje. To jsou jedny z aktivit, na které se VLM zaměřuje v rámci válečného konfliktu na Ukrajině.

Také mediální skupina VLTAVA LABE MEDIA (dále jen „VLM“) v posledních dnech zaměřila své aktivity na podporu situace na Ukrajině. Kromě adresné finanční podpory vlastních zaměstnanců a jejich rodin, kteří se jakkoliv angažují v poskytování pomoci ukrajinským uprchlíkům, alokovala VLM částku 250 tisíc korun na podporu ukrajinských médií. Finanční prostředky využijí nejvíce zasažená média na nákup zdravotnických potřeb, paliva, jídla a ochranných pomůcek.

„Plnit poslání profese novináře během válečného konfliktu a neustále informovat obyvatele o tom, co se děje ve vaší zemi zmítané válkou, obnáší velkou dávku odhodlání a statečnosti. A naši ukrajinští kolegové nám všem v přímém přenosu dokazují, že takto náročné výzvě jsou schopni čelit, a to i přesto, v jakých podmínkách aktuálně pracují. Finanční prostředky, které jsme skrze asociaci nezávislých regionálních vydavatelů na Ukrajině věnovali, tak vnímáme jako naprosto nezbytný kolegiální počin na podporu jejich další činnosti a úsilí,“ uvedl Vít Nantl, generální ředitel a člen představenstva VLM.

V návaznosti na dění na Ukrajině vznikl ve VLM speciální bankovní účet s počátečním vkladem 1 milion korun, na který mohou zaměstnanci VLM posílat příspěvky v libovolné výši. Z něj jsou veškeré náklady spojené s podporou VLM komunity i ukrajinských médií hrazeny.

Vedle finanční podpory pomáhá VLM také prostřednictvím svých tištěných a online titulů, ve kterých přináší čtenářům vyvážený lifestylový a zpravodajský obsah. Na webu Deník.cz naleznou návštěvníci nově vytvořenou rubriku Pomáháme, která nabízí strukturovaný přehled informací o možnostech pomoci uprchlíkům ve vybraném kraji, stejně tak přehled akcí a aktivit na podporu Ukrajině v jednotlivých městech a obcích. V návaznosti na úzký kontakt, který se redakci Deníku podařilo s některými lokálními ukrajinskými novináři navázat, jsou na webu Deník.cz také unikátní články s názvem Dopis války, ve kterých sami novináři popisují válku dle svých osobních prožitků, zážitků a emocí.

Ukázka zde: https://www.denik.cz/staty-mimo-eu/dopis-valky-7-oksana-brovko.html

Na úrovni interních aktivit uspořádala VLM ve spojení s nadačním fondem Šatník také materiální sbírku, do které se zapojili zaměstnanci z Prahy, Plzně i Olomouce. Poptávané věci v podobě trvanlivých potravin, drogerie a hygienických potřeb převážně pro ženy a děti byli ještě v den sbírky rozvezeny a předány do konkrétních ukrajinských rodin.

#NOVINARINOVINARUM

Kontakt:
Aneta Koudelková
Vedoucí firemní komunikace
mobil: 773 774 333
e-mail: aneta.koudelkova@vlmedia.cz