Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Změny ve vedení divize magazínového a lifestyle obsahu VLTAVA LABE MEDIA

15.12.2022
Praha, prosinec 2022 – Pozici publisherek divize magazínového a lifestyle obsahu VLM od nového roku převezmou Mirka Zlatníková, stávající ředitelka nových projektů a Petra Pistulková, stávající šéfredaktorka časopisu Story.  

V divizi magazínů mediální skupiny VLTAVA LABE MEDIA a.s. (dále jen „VLM“) dojde k datu 1. ledna 2023 k personální změně. Funkci publisherek převezemou Mirka Zlatníková a Petra Pistulková, které nahradí současné manažery Lucii Frydeckou a Pavla Trauba. Ti na konci letošního roku společnost opouští.

Nově tak bude za časopisy Vlasta, Receptář, Dům a zahrada, Kondice a Týdeník Květy zodpovídat Mirka Zlatníková. Časopisy Glanc, Gurmet, Kreativ, National Geographic, Story a Překvapení povede Petra Pistulková. Televizní tituly TV magazín, TV mini, TV star, TV expres, TV Pohoda a křížovkářské tituly TV expres křížovky, Křížovkářský magazín, TV Pohoda Křížovky bude prozatímně řídit Jitka Afsahi, členka představenstva zodpovědná za divizi magazínů, distribuce, marketingu a customer care VLM.

Rok 2022 byl pro VLM rokem pokračující digitalizace, v rámci kterého skupina dokončuje svou postupnou transformaci z tradičního papírového vydavatelství k plně multimediální společnosti. Redakce zpravodajského titulu Deník byly již k mulitmediálnímu uvažování plně překlopeny v předchozím období, letošní rok a rok nadcházející jsou tak ve znamení přeměny redakcí magazínů. 

„Mirka i Petra jsou zkušenými novinářkami, které se ve světě časopisů pohybují dlouhodobě. Obě navíc ve VLM působí již několik let a stály tak od počátku v čele našeho přechodu na digitální platformy. I díky tomu jsme zcela přesvědčeni, že dokáží navázat na rozvoj obsahu všech našich titulů – online i printových, a to s důrazem na sdílení obsahu v rámci celé naší mediální skupiny. Věřím, že ve spolupráci s redakcemi a všemi ostatními odděleními, které jsou na magazíny navázané, nové změny ve vedení této divize bezproblémově zvládneme,“ uvedla ke změnám Afsahi.

Mirka Zlatníková působí ve VLM od roku 2015. V tehdejším Astrosatu zastávala funkci ředitelky redakcí časopisů, aktuálně řídí nové obsahové projekty magazínů. Jako novinářka pracuje od svých 17 let. Založila například časopis Marianne a Kondice či pracovala jako šéfredaktorka časopisu Elle.

Petra Pistulková působí ve VLM od roku 2020 na pozici šéfredaktorky časopisu Story, kterou zůstává i nadále. Dříve vedla časopis Exkluziv a Instinkt ve vydavatelství Empresa Media.

Zdroj: redakce