Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

DENÍK.CZ dosáhl rekordní návštěvnosti téměř 4 milionů uživatelů

10.2.2020
Zpravodajský web Deník.cz dosáhl za měsíc leden rekordní návštěvnosti, která dosahuje téměř 4 milionů reálných uživatelů, jak vyplývá z posledních dat NetMonitoru.cz.

Rekordní návštěvnost zaznamenal nedávno aktualizovaný zpravodajský web Deník.cz, který společně se všemi 70 lokálními weby patří do portfolia mediální skupiny VLTAVA LABE MEDIA (dále jen „VLM“). Během ledna je navštívily bezmála 4 miliony uživatelů.

„Od roku 2016 se návštěvnost webů pod značkou Deník.cz zdvojnásobila. S příhlédnutím k cílové skupině našich čtenářů vnímáme takový vývoj jako doklad o správně zvolených postupech a podpoře, kterou našim lokálním webům věnujeme. Ať už v závislosti na pracovních procesech či přístupu ke čtenářům, uživatelům. Pevně věřím, že v tomto trendu budeme i nadále pokračovat,“ komentuje úspěšnost webů Petr Bednář, člen představenstva odpovědný za digitální aktivity VLM.

Zpravodajský web Deník.cz prošel v lednu aktualizací, která byla zaměřena na předplatitelskou sekci a výběr placeného obsahu jednotlivých lokálních webů. O unikátnosti článků totiž nově rozhodují sami redaktoři příslušných lokálních redakcí a tím se klade důraz na jedinečnost placeného obsahu.

„Výsledky z monitoringu za měsíc leden jasně ukazují, že naši čtenáři a návštěvníci webů mají o lokální zpravodajství a informace o dění z místa svého bydliště zájem, a jsou ochotni si za unikátní obsah zaplatit. I když jsme pravidla předplatitelské sekce Deník Klubu upravovali teprve v polovině ledna, už nyní zaznamenáváme vysoký nárůst platicích uživatelů, což nám potvrzuje, že dělat kvalitní lokální žurnalistiku má smysl,“ dodává Roman Gallo, ředitel redakcí Deníku.

Mezi 5 nejnavštěvovanějších okresních webů Deník.cz se dle lednové statistiky řadí Brněnský deník (116 tis. RU), Moravskoslezský deník (80 tis. RU), Pražský deník (55 tis. RU), Olomoucký deník (52 tis. RU) a Zlínský deník (41 tis. RU)[1].



[1] RU = Reálný uživatel (Označení pro skutečného, reálného člověka, který daný server ve zkoumaném období navštívil.).