Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

Sexteto prezidentských kandidátů pojede s Deníkem vlakem

10.11.2017
Už za necelé dva týdny pořádá Deník prezidentskou předvolební debatu v netradičním prostředí. V pondělí, 20. listopadu, vyjede z pražského Hlavního nádraží vlaková souprava se speciálním vagónem, ve kterém se debata šestice kandidátů na prezidenta uskuteční. 

Prezidentské debaty Deníku se zúčastní: Jiří Drahoš, Marek Hilšer, Michal Horáček, Jiří Hynek, Vratislav Kulhánek a Mirek Topolánek. Pozván byl i současný prezident Miloš Zeman, ale ten pozvání do dnešního dne nepotvrdil.

„Navazujeme na formát netradičních debat s politiky, který se nám osvědčil v nedávných parlamentních volbách, kdy jsme kandidátky společně posadili do autobusu a zpovídali je tam. Tentokrát jsme vybrali prostředí vlaku, v jehož konferenčním voze se debata uskuteční,“ přibližuje projekt Roman Gallo, ředitel redakcí Deníku a zároveň dodává, že prezidentským volbám se bude věnovat samotný Deník ve svých vydáních. „V rámci projektu Den s prezidentským kandidátem navštívíme zajímavá místa v regionu v doprovodu vybraného kandidáta. Den pak završíme návštěvou jednoho z našich čtenářů přímo v jeho domově,“ prozradil Roman Gallo. 

Začátek a konec debaty bude moderovaný a akce bude proložena setkáním s běžnými cestujícími vlakového spoje. Nejzajímavější momenty z debaty mezi kandidáty i cestujícími budou ke shlédnutí na webu Deník.cz. Následně o ní bude rozsáhle informovat Deník v tištěné i internetové podobě.

Deník je nejčtenější zpravodajský titul v sedmi krajích ČR. Podle aktuálních výsledků Media Projektu čte Deník více než 1,9 mil. čtenářů.