Informujeme. Pomáháme. Bavíme.
Od novin přes časopisy až po web. Objektivně, kultivovaně, s tradicí.

VLM se zařadí mezi zaměstnavatele s významným podílem handicapovaných osob

21.2.2020
Mediální skupina VLTAVA LABE MEDIA dokončuje akvizici, která může znamenat její budoucí posun mezi nejvýznamnější zaměstnavatele osob se zdravotním postižením v České republice.

Skupina VLTAVA LABE MEDIA (dále jen „VLM“) oznamuje realizaci akvizice společnosti Z+M Distribution k.s., která následně k 1.4.2020 zfúzuje s dceřinou společností VLM, společností Česká distribuční k.s. (dále jen „ČD“).

Společnost Z+M Distribution k.s. se věnuje zaměstnávání handicapovaných osob na chráněném trhu práce. Do konce roku 2020 bude skupina VLM poskytovat práci na hlavní pracovní poměr více než 600 zaměstnancům se zdravotním postižením.

 „Představenstvo VLM rozhodlo o tom, že chceme systematicky podporovat zaměstnávání osob se zdravotním postižením, pokud to charakter našich poskytovaných služeb umožní. Začlenění společnosti Z+M Distribution byl pro nás na základě naší vzájemné spolupráce jeden z logických kroků. Chceme se stát atraktivním a důvěryhodným zaměstnavatelem a partnerem pro naše handicapované spoluobčany. Touto akvizicí jasně deklarujeme, že vnímáme naši společenskou odpovědnost a současně věříme, že tento další krok uvítají i naši klienti v oblasti adresné a neadresné distribuce,“ uvedla Dominika Kalinová, členka představenstva VLM zodpovídající za finanční aktivity a správu.